فراخوان پلیس برای تعویض پلاک‌های سوخته و دارای نقص هواشناسی: بارش‌ها تا جمعه تشدید می‌شود | سامانه بارشی جدید از فردا وارد کشور می‌شود (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) سقوط هولناک بنر تبلیغاتی در هند | ۳ نفر کشته و ۵۲ تَن زخمی شدند + فیلم دستگیری ۲ متهم به ۲۱ فقره موبایل قاپی در مشهد شکایت ۱۰هزار نفر از شرکت فایزر برای تولید داروی سرطان‌زا از رنجی که می‌برند | نگاهی به خشونت‌های مغفول مانده علیه مردان تخصیص اعتبار به راه‌آهن زاهدان-مشهد به ۲ هزار میلیارد تومان می‌رسد دستور اژه‌ای برای پرونده «فولاد مبارکه» و «چای دبش» تخم هندوانه سرشار از خواص دوران بارداری نباید سبب نادیده گرفتن علائم هشدار بیماری‌ها در مادر شود تایید تعطیلی بیمارستان مهرگان مشهد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) حدود ۴۲ درصد علل مرگ و میر ناشی از سرطان‌های سیستم زنانه، مربوط به سرطان تخمدان است همه چیز درباره ویروس کرونا جدید سال ۱۴۰۳ با نام «فلیرت» سفر زوج استرالیایی با خودروی ۱۰۰ ساله به ایران آغاز عملیات بازگشت زائران خراسانی از اول تیرماه خواهد بود اعترافات پسر هفده‌ساله مشهدی که از سر خشم و غرور آدم کشت + عکس نحوه محاسبه حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی | حق عائله‌مندی به همسر و فرزندانی که تحت تکفل بازنشسته هستند تعلق می‌گیرد علت مرگ «ریشا» شیر باغ وحش مشهد مشخص شد | بیانیه مشترک دامپزشکی و محیط زیست خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (٢۴ اردیبهشت ماه١۴٠٣) | بارش باران و کاهش دما از فردا
سرخط خبرها

«بادکنک‌های انفجاری مرگبار» به نام بادکنک هلیومی به مردم غالب می‌شود

  • کد خبر: ۱۱۲۸۳۷
  • ۲۶ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۸
«بادکنک‌های انفجاری مرگبار» به نام بادکنک هلیومی به مردم غالب می‌شود
اخیراً بادکنک‌آرایی در مراسماتی همچون عروسی‌ها یا جشن تولد مرسوم شده و هموطنان، بادکنک‌آرایی را نیز به منوی مراسم خود اضافه می‌کنند فارغ از اینکه نمی‌دانند داخل این بادکنک‌ها می‌تواند با گاز‌های مرگبار، قابل انفجار و اشتعال پر شده باشد!

به گزارش شهرآرانیوز، سه‌شنبه شب آتش‌سوزی در یک رستوران در شهرک مریم شهر اندیشه شهرستان شهریار، مرگ تلخ ۸ نفر را رقم زد؛ در این حادثه پس از انفجار و شعله‌ور شدن یک بادکنک، آتش به سرعت به سقف کنفی رستوران سرایت کرد به طوری که افراد حاضر در رستوران، قادر به خروج از آن نشدند.

به گفته دادستان شهریار، متوفیان این حادثه تلخ که شامل چهار کودک، سه زن و یک مرد بودند، پس از شعله‌ور شدن رستوران، به سمت انتهای رستوران تا نزدیکی آشپزخانه فرار کردند، اما در نهایت در همین نقطه بر اثر خفگی جان خود را از دست دادند.

هر چند که بنابر اعلام مجتبی خالدی؛ سخنگوی اورژانس کشور و دادستان شهریار، این حادثه به دلیل انفجار و آتش‌سوزی یک بادکنک حاوی گاز "هلیوم" روی داده بود، اما باید متذکر شد که گاز هلیوم گازی بی‌اثر، بی‌خطر و بدون اشتعال‌پذیری است و می‌تواند برای پر کردن بادکنک از آن استفاده کرد البته سید جلال ملکی؛ کارشناس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی تهران معتقد است هموطنان برای خرید بادکنک و استفاده از آن در جشن‌ها باید از خرید بادکنک‌هایی که معلوم نیست داخل آن با چه گازی پر شده و به اسم گاز هلیوم به فروش می‌رسد، کاملاً اجتناب کنند و تا جای ممکن سراغ خرید بادکنک آماده نروند، زیرا احتمال بروز هرگونه حادثه تلخی مانند حادثه شب گذشته در شهریار، متصور است.

استفاده از بادکنک یا بادکنک‌آرایی در مراسماتی همچون عروسی‌ها یا جشن تولد در تالار‌ها یا مراسمات خانگی مدت زمانی است که مرسوم شده و هموطنان برای پرنگ و لعاب کردن هرچه بیشتر مراسم خود، بادکنک‌آرایی را نیز به منوی مراسم خود اضافه می‌کنند فارغ از اینکه نمی‌دانند داخل بادکنک‌ها با چه گازی پر شده است! فقط کافیست که یک فشفشه در مراسم روشن شده و شراره‌های آن به یک بادکنک برسد که با گاز قابل اشتعال و انفجاری مانند هیدروژن پر شده، آنگاه به سرعت آتش همه جا را فرا گرفته و این احتمال دارد یک مراسم جشن به عزا تبدیل شود!

برای برخی از سودجویان نیز فرقی نمی‌کند که داخل بادکنک را با چه گازی پر کنند و برای فروش و سودجویی هر چه بیشتر دست به هر کاری زده و بادکنک‌ها را با گاز‌های پرخطر و قابل اشتعال پر می‌کنند!

سید جلال ملکی ضمن دسته‌بندی گاز‌های بی‌خطر و پرخطر برای پر کردن بادکنک‌ها به خبرنگار تسنیم می‌گوید: یک سری از گازها، خنثی و بی‌اثر بوده و به خودی خود قابلیت اشتعال و انفجار ندارد، اما بعضی از گاز‌ها مانند هیدروژن، اتان و متان (گازشهری) و بوتان قابلیت انفجار دارد.

وی با ابراز تأسف از پر شدن بادکنک‌ها با گاز‌های قابل اشتعال و انفجار به جای گاز‌های خنثی و بی‌اثر تصریح می‌کند: پر کردن بادکنک‌ها با گاز‌های پرخطر همچون متان و اتان برای سودجویان تقریباً بی‌هزینه است و به راحتی می‌توانند چندصد بادکنک را با این گاز‌ها پرکنند همچنین در دسترس بوده و این افراد دیگر وقت نمی‌گذارند تا اینکه کپسول هلیوم یا ازت تهیه کرده، هزینه حمل و شارژ آن را بدهند تا بخواهند بطور مثال ۱۰۰ یا ۲۰۰ بادکنک را پر کنند.

این کارشناس آتش‌نشانی با بیان اینکه برخی از مردم نیز خودشان برای پر کردن بادکنک‌ها از گاز‌های خطرناک به خاطر دسترس بودن آن‌ها استفاده می‌کنند، خاطرنشان می‌کند: برخی مدعی می‌شوند که بادکنک‌های آن‌ها با گاز بی‌خطر پر شده که نباید به آن‌ها اعتماد کرد، چطور هموطنان می‌توانند تشخیص دهند که داخل بادکنک با چه گاز پرشده؟ لذا ریسک استفاده از این بادکنک‌ها بالا است.

ملکی متذکر شد: گاز‌های کپسول، گاز بوتان و پروپان و قابل اشتعال و انفجار است، از هوا سنگین‌تر بوده و بادکنک‌های پر شده با آن در کف می‌نشیند، در تولد‌ها نیز برای اینکه بادکنک‌ها به بالا برود، آن‌ها را با گاز‌های سبکی همچون هلیوم پر می‌کنند.

وی می‌افزاید: در برخی مراسمات نیز مسیری را با بادکنک‌های متعدد تزیین کرده و تونلی از بادکنک درست می‌کنند که در صورت استفاده از گاز‌های خطرناک در این بادکنک‌ها، به طور مثال اگر در جمع مهمانان، آتش ناشی از شمع تولد یا سیگار یا هر وسیله دیگر به بادکنک‌های حاوی گاز خطرناک برسد، در آنجا جهنمی درست خواهد شد که دیگر افراد قادر به خروج از آن نخواهند بود.

ملکی از هموطنان می‌خواهد که برای پر کردن بادکنک‌ها، سراغ این گاز‌های خطرناک نرفته و در صورت لزوم برای چسباندن بادکنک‌ها به دیوار یا سقف از چسب استفاده کنند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->